# # #

„Pirat sa Kariba“ zaljubljen u srpska vina!

Nalazite se: Home » Novosti i dogadaji » „Pirat sa Kariba“ zaljubljen u srpska vina!

„Pirat sa Kariba“ zaljubljen u srpska vina!

„Pirat sa Kariba“ zaljubljen u srpska vina!

2. 2. 2010

Čuveni američki glumac, Džoni Dep je 12. januara posetio Mećavnik u društvu svog uvaženog domaćina Emira Kusturice. Nakon obilaska Drvengrada, „Pirat sa Kariba“ i domaćin Kusrturica probali su srpske specijalitete, dok je Dep posebno bio oduševljen srpskim crvenim vinom...u nastavku saznajte o kom je vinu reč.

Američki superstar, Džoni Dep je na Mećavniku, na trećem Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu „Kustendorf“, imao ulogu glavnog gosta. Doputovao je u društvu svog uvaženog domaćina Emira Kusturice i već pri izlasku iz helikoptera uzviknuo: „Ovo je prekrasno! Fantastično!“ Nakon obilaska Drvengrada i razgledanja bioskopske dvorane „Prokleta avlija“, po mnogima najmodernije na Balkanu, ugledni gost iz Amerike i, takođe, ugledni domaćin iz Srbije probali su srpske specijalitete. Novinar dnevnog crnogorskog lista „Dan“ kaže da se čuveni „Pirat sa Kariba“ posebno oduševio srpskim crvenim domaćim vinom, ali i pored svih pokušaja, reporteri nisu uspeli da saznaju ko je proizvođač tog srpskog brenda. Pretpostavili su da bi to vino moglo biti iz tek formiranog vinogorja u okolini Valjeva, gde je Kusturica proletos boravio na poziv tamošnjeg proizvođača.

Podrum Jelić otkriva da je reč o crvenom vinu Baby Mammoth Milijan Jelić 2006, Pinot Noir za koje je i Kusturica, prilikom posete Podrumu na proslavi „U čast loze od Valjeva“, izjavio da je „potresno dobro vino“, nastalo u delu Evrope „jedinstvenog govora tla i podneblja“, gde je Milijan Jelić sam probudio ono što je decenijama bilo potisnuto i zaboravljeno.

Deo teksta preuzet iz crnogorskih dnevnih novina „Dan“, dopisnik S. Tijanić