# # #

„U čast loze od Valjeva

Nalazite se: Home » Novosti i dogadaji » „U čast loze od Valjeva"

„U čast loze od Valjeva

„U čast loze od Valjeva"

9. 12. 2009

Nakon uspešne ovogodišnje berbe i uspešne tekuće poslovne godine, u Podrumu Jelić je tradicionalno održana proslava „U čast loze od Valjeva“. Uz muziku, dobro društvo poslovnih saradnika, partnera, umetnika, prijatelja i , naravno, vrhunska vina iz našeg podruma, proslavljeni su dolazak mladog i uspesi starog vina...

 

    Tradicionalno, i ove godine, 17. oktobra u Vinogradima i podrumu Jelić održana je proslava povodom završetka berbe. Nekoliko desetina poslovnih partnera, prijatelja, gostiju i novinara, zajedno sa domaćinima, „U čast loze od Valjeva“ proslavili su dolazak mladog vina iz novih vinograda i uspehe starog iz prošlih berbi.

    Posebna atrakcija bio je dolazak helikopterom reditelja Emira Kusturice koji nije krio zadovoljstvo, pa i ushićenje onim što je prvi put video u jednom valjevskom selu. Kazao je da je Milijan Jelić sam otkrio i „probudio“ nešto što je decenijama bilo zaboravljeno i potisnuto po strani. Reč je „o govoru tla i podneblja“ koje je jedinstveno u ovom delu Evrope. Milijan Jelić je to samo prepoznao i počeo da proizvodi najbolja vina na svetu. „Ovo je vinarija u kojoj sam probao jedno crno vino i moram da priznam da je potresno dobro. Kao i mnoge stvari u našoj prošlosti, ispred naših očiju je bilo skriveno to da je ovo, zapravo, jedan vinarski kraj. Ja ne znam da li u Francuskoj ima ijedna teritorija koja više odgovara uzgoju vina kao što je to Srbija. Divno je videti kako se od manufakture do ozbiljne proizvodnje razvija nešto što je u svetu već napredovalo, a kod nas stajalo. Jer, mi smo, navodno, bili kraj gde se pilo pivo, a sada su ljudi odjednom otkrili suštinski govor tla, vino“, rekao je Kusturica prilikom obilaska Podruma.