# # #

MOJ PUT (28)

Nalazite se: Home » Novosti i dogadaji » MOJ PUT (28)

MOJ PUT (28)

MOJ PUT (28)

16. 5. 2013

Kneževina Valjevo

Od  seče knezova prošlo je 208 godina, tačno onoliko vremena koliko traje period da dođe do genetske mutacije, skokovite promene u genetskom  kodu  čoveka. Svih ovih devet kolena društvo se menjalo postepeno i skokovito, a potomci srpskih plemića prolivaše svoju plemenitu krv u borbi za slobodu. Za šta smo se izborili? Ne moramo više da robujemo običajima i moralu, starim hiljadama godina, već samo novcu, odnosno onima koji njim raspolažu. Ne moramo da poštujemo ni krvno srodstvo od devet kolena, pa čak ni polove da bi se razmnožavali, ni čast, ni poštenje da bi došli do novca, jer oni koji novcem raspolažu ne razlikuju ni narode, ni polove, ni mlade, ni stare. Zavadiće i braću i narode i polove i dva oka u glavi, sve će antagonizme i slabosti ljudske iskoristiti samo da SAKRIJU GLAVNI ANTAGONIZAM između onih koji rade i onih koji vladaju parama. Države se sve više zadužuju i sve veće dažbine nameću građanima koji sve više rade za kamate i poreze, a sve manje mrvica im ostaje za život. Oni bliže koritu se porobljavaju kreditima za  luksuznu robu, a najniži sloj se već hrani na kredit, da jede danas, a da plati kasnije u više rata kao da više nikad ne mora jesti.  Što se legalnih zelenaša tiče, tako i razmišljaju, danas kupi hranu i lek, a sutra ne moraš ni jesti, ni živeti. Danas nismo porobljeni fizički i vojskom, danas smo porobljeni mentalno, a od snažnih medija i marketinga ne vidimo ni protiv koga  da se borimo, kako ni od čega da se oslobađamo. I KADA ČUJEMO I VIDIMO PREVARU NIKO SE NE BUNI. Svetske banke i krediti su bili pokretači ubrzanog razvoja, ali i ubrzanog porobljavanja. Sav novac i svi dugovi država i pojedinaca su kod njih i još se dalje svi zadužujemo. Sistem se urušava jer ne može beskonačno da se širi i države su već primorane da prodaju zemlju i ostrva i da oporezuju štednju do 40 % da bi platile kamate i dugove. Zemlja, koja jedina ima stvarnu vrednost je obezvređena i biće kupljena bezvrednim virtuelnim parama, a narodi i pojedinci kada ostanu bez zemlje postaju beskućnici i roblje. KAKO  DANAS SAČUVATI SLOBODU STEČENU KRVLJU I KAKO SE BORITI PROTIV DANAŠNJIH DAHIJA, bez prolivanja krvi, mudro i moralno, BOGATI DA SMANJE ALAVOST, A SIROMAŠNI ZAVIST.

Valjevski kraj i cela Srbija je Raj i ne prodajimo ga jer će nam ostati samo Pakao. Ne zadužujmo se i ne zadužujmo zemlju, jer ćemo ostati bez zemlje. Srpski domaćin ako nije mogao ili nije hteo da radi davao je drugom da radi „napola“. KO VAS NAGOVARA DA UZMETE KREDIT TO JE VAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ. Kako ćeš vratiti sutra ako ni danas nemaš? Zato uzmite primer domaćina koji  je znao pošteno zaraditi i SAČUVATI. U vreme previranja i promena nije bilo teško zaraditi koliko je danas teško sačuvati. Trebalo je državnu imovinu pretvoriti u privatnu i svak je dograbio koliko je mogao i umeo. Niko nije propustio da kupi državni stan za bagatelu. Neka neko juri lopove i prevarante, ali ne treba cela nacija da se bavi tim.

AJMO CEO NAROD DA UKLJUČIMO DA NAĐEMO PLEMENITE DOMAĆINE DA NAS POVEDU U POŠTEN RAD, KNEŽEVE  VALJEVSKE  KOJIMA ĆE VLAST BITI TERET I ŽRTVA ZA SVOJU DECU I SVOJ NAROD, A NE NAČIN DA STEKNU BOGATSTVO I SLAVU.  Zato

                                                        N  A  R  O  D  E     V  A  L  J  E  V  S  K  I

iz sela i grada, iz Srbije i Sveta, predložite svog komšiju, prijatelja, brata, kuma, a posebno TI SESTRO, napaćena srpska majko, koja si umela sebi da izabereš čoveka, sposobnog, časnog, mudrog i plemenitog, koji je obezbedio uslove da bezbrižno odgajaš decu u ovim mračnim vremenima , pokaži ga narodu, ne bi li on postao UZOR sadašnjim i budućim generacijama da se može pošteno i časno živeti u svako vreme.

Slobodnih, sposobnih i plemenitih ljudi je uvek bilo malo, ali uveh ih je bilo i biće. Pronađimo moralne ljude koji ne brinu samo o sebi, već i o svom plemenu i nazovimo ih pravim imenom koje plemić zaslužuje,

                                                                  S  R  P  S  K  I    K  N  E  Z

 

1.       Naočit čovek koji stoji na čelu zdrave porodice sa bar jednim potomkom,

2.       Da je materijalno zbrinuo svoje potomstvo (gazdinstvo, zanat, proizvodnja, imovina i sl.),

3.       Da je časno i pošteno živeo i radio,

4.       Da se brinuo i pomagao svom plemenu i narodu,

5.       Da je mudar, duhovan i duhovit (bar tragove duhovitosti),

6.       Poželjno da nije uzimao kredite,

7.       Poželjno da se aktivno ne bavi politikom.

Kratak životopis (biografiju) pošaljite bilo poštom na adresu: Vinarija Milijana Jelića, Bujačić b.b., 14 000 Valjevo ili elektronskom poštom na e-mail: info@milijanjelic.com.