# # #

Promocija Jelić vina u Beču

Nalazite se: Home » Novosti i dogadaji » Promocija Jelić vina u Beču

Promocija Jelić vina u Beču

Promocija Jelić vina u Beču

9. 11. 2011

U raskošnom hotelu "De France", u samom centru austrijske prestonice, 8. i 9. oktobra 2011. organizovana je veoma uspešna prezentacija vina i vinarija iz Srbije, među kojima je predstavljena i vinarija Jelić.

Promociji su prisustvovale brojne diplomate i predstavnici austrijskih državnih institucija.
Generalni sponzori ove uspešne promocije, koja je okupila 160 gostiju, bili su Ambasada Republike Srbije u Austriji i hotel "De France". Svojim proizvodima predstavile su se vinarije "Aleksandrović" (Topola), "Živković "(Inđija), "Radovanović" (Krnjevo), "Matalj" (Negotin), "Jelić" (Valjevo) i "Kovačević" (Irig).

Tom prilikom govor je održao veliki prijatelj srpskog naroda I ljubitelj srpskih vina Ambasador Holandije i bivši ambasador Holandije u Srbiji, gospodin Ron van Dartl, je govorio o lepoti i kvalitetu srpskih vina i vinarija i svoje zadovoljstvo da se takva jedna manifestacija održava u Beču. Kao veliki ljubitelj vina Van Dartl je rekao da je za vreme svog mandata u Srbiji istraživao srpske vinarije i vina ocenivši ih izvanrednim.

Ideja organizatora je bila da prikažu austrijskoj javnosti da Srbija raspolaže izvanrednim vinarijama i vinom i uspostavljanje prvog kontakta i pripreme austrijskog tržišta na plasman vina iz Srbije.

Zapažen je bio i veliki broj diplomata iz ambasada devet zemalja. Bili su tu brojni predstavnici medija i stručnih časopisa za vina i vinogradarstvo. Među gostima su bili i predstavnici srpske pravoslavne crkve u Austriji, umetnici i brojne ugledne ličnosti austrijskog i srpskog društva.
Ova prezentacija je dokazala da ima potencijala i interesovanja za srpskim vinima.